Záznam vystoupení na konferenci, ve kterém jsem odhalil jak funguji a jak mi OrgPad pomáhá v osobním i profesním životě. Praktické ukázky výukových materiálů a příprav.

Bača

V přednášce se odvolávám na písničku o bačovi. Jestli jste na konferenci nebyli a chcete si ji pustit, přečtěte si prosím nejdříve následující vysvětlení.

Sprostá písnička, na které jsme my, děti z Úpické vyrůstali. Naučil nás ji Tonda a měli jsme ji jako naši „dětskou hymnu“. Zazpívat ji třeba ve škole byla poukázka na průšvih. Provází mě od malička a vždy mi připomíná, že mluvit sprostě vůbec neznamená chovat se neslušně a nesouvisí to ani s tím, kdo z člověka vyroste. A jestli to s něčím nesouvisí už vůbec, je to kvalita výchovy. Když jsem dostal pokyn svolat účastníky a ukončit tak pauzu na kávu, přišla mi na mysl naprosto automaticky. Jako kdyby říkala: „Jo, teď už je ten správný čas, tady v Praze na akademické půdě ji už musíš pro Tondu zazpívat. A jestli se lidi naštvou, tak to klidně zabal. A jestli tě nepřijmou jaký seš, tak tu následující přednášku klidně ustojíš a pak jeď s pokorou do pr*ele, ale bude tě mrzet když to dnes neuděláš.” No, dál to znáte: vyšlo to. Děkuju.